Vegetariska grillspett med halloumi, champinjoner och grönsaker. Serveras med potatissallad och en oemotståndlig sås med smak av citron och dijonsenap!
Ingredienser (4 portioner)
Spett
- 300 g champinjoner
- 2 paprikor
- 2 rödlökar
- 1 zucchini
- 200 g halloumi
Marinad/glaze
- 3 msk rapsolja
- 1 msk vinäger
- 1 msk honung
- 1 msk torkad timjan
Potatis
- 1 kg färskpotatis
- 2 färska salladslökar
- 1 kruka persilja
- 3 msk olivolja
- salt
- peppar
Sås
- 2 ½ dl crème fraiche
- 2 msk dijonsenap
- ½ msk honung
- 1 citron, skal och saft
- salt
- peppar
Gör så här
- Börja med såsen. Rör ihop crème fraiche, dijonsenap och honung. Smaka av med finrivet skal och saft från citronen. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt i kylskåpet.
- Rör ihop marinaden och ställ åt sidan.
- Koka potatisen. Hacka färsk lök och persilja, spara lite persilja till servering.
- Halvera potatisen. Blanda potatishalvor med lök och persilja i en skål. Häll på olivolja och rör runt. Krydda med salt och peppar. Låt den stå framme i rumstemperatur.
- Gör iordning spetten. Skär halloumin och grönsakerna i lite större bitar. Varva på träspett som legat i blöt. Pensla spetten med marinaden.
- Grilla på direkt värme tills spetten har fått fin färg på alla sidor. Vänd dem då och då så att de får jämn färg runtom.
- Servera med potatissalladen och den kalla såsen samt lite extra persilja.
Lämna ett svar