Gremolata är en fräsch röra som är gjord på hackad persilja, vitlök, lök, olja och citronskal. Grillsäsongens bästa tillbehör då den passar utmärkt till kyckling, fisk och kött. Perfekt även som garnering och smaksättning i grytor och pastarätter.
Ingredienser (4-6 portioner)
- 2 dl finhackad persilja
- 1 dl rapsolja
- ½ schalottenlök, finhackad
- ½-1 vitlöksklyfta, finhackad
- rivet citronskal (zest) från ½ citron
- 1-2 tsk citronsaft (efter smak)
- salt, efter smak
- nymalen svartpeppar, efter smak
Gör så här
- Finhacka persilja, schalottenlök och vitlök. Lägg ner i en skål.
- Häll över oljan och riv i citronskal från en tvättad citron samt citronsaft.
- Rör om och smaka av med salt och peppar. Smaka av och ställ i kylen med plast över.
Gremolatan kan med fördelas göras någon eller några dagar innan.
[…] Gremolata […]