Gambas al ajillo – heta räkor i olja med vitlök och chili – ett måste på tapasbordet! Servera med bröd och doppa i den smakrika oljan! Yum.eee!
Ingredienser (4 portioner)
- 500 gram räkor, oskalade
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 1 ½ dl olivolja
- 1 röd chilifrukt
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk sött spanskt paprikapulver
- 1 msk persilja, hackad
- salt
- svartpeppar
- persilja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken grovt. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
3. Häll oljan i en ugnsfast form och lägg i det hackade och paprikapulver. Ställ formen mitt i ugnen tills oljan börjar bubbla. Se till så inte vitlöken bränns.
4. Ta ut formen och lägg i räkorna. Ställ in formen i ugnen ytterligare några minuter så att räkorna blir varma. Ta ut från ugnen.
5. Salta och peppra, toppa med persilja och servera (gärna med bröd).
Lämna ett svar