Friterad kyckling på hjärtsalladsblad med srirachamajjo, mangosalsa och avokadokräm…ljuvligt gott!
Ingredienser (4 portioner)
- 600-700 g kyckling innerfiléer
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 1 tsk malen ingefära
- ½ tsk paprikapulver
- ½ tsk chilipulver
- 2 ägg, uppvispade
- 3-4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
- Olja att fritera
Mangosalsa
- 2 dl fryst mango, skuren i mindre fyrkanter
- 5 plommon- eller körsbärstomater, grovhackade
- ½ röd chilifrukt, finhackad
- 1 msk hackad koriander
- ½ pressad lime
- salt
Srirachamajjo
- 1 ½ dl majonnäs (Hellmans)
- 1-2 msk srirachasås
- 1 tsk japansk soja
- salt
Avokadokräm
- 2-3 mogna avokado
- salt
- pressad lime
Tillbehör
- 2-3 huvuden Gemsallad (Hjärtsallad)
- Färsk koriander
Gör så här
- Blanda samman vetemjöl, salt, ingefära, paprikapulver och chilipulver i en skål. Häll upp pankoströbröd i en annan skål och knäck äggen i en tredje. Vispa upp äggen med en gaffel lite.
- Vänd kycklinginnerfiléerna först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko-ströbrödet. Se till att täcka filéerna i alla tre moment. Lägg på ett fat.
- Blanda samman mangosalsan. Skär ner mango och tomat i mindre bitar. Blanda samman med resterande ingredienser och smaka upp med limesaft och salt. Låt stå svalt till servering.
- Blanda ihop srirachamajjon.
- Mosa avokadon med en gaffel, smaka upp med salt, lägg upp i en skål och pressa lime över.
- Skölj gemsallad-bladen. Lägg dom gärna i en skål med iskallt vatten någon halvtimme innan servering så blir dom krispiga.
- Sätt ugnen på 150° varmluft.
- Häll olja i en panna och hetta upp till 150-160 grader alternativt kör i en fritös. Fritera 4 innerfiléer åt gången tills gyllene på båda sidor. Fritera 2 min på varje sida, lägg över i en ugnsform, salta och låt gå klart i ugnen (kycklingen hinner inte bli helt klar på 4 minuter, därav en stund i ugnen). Skär i filéerna för att försäkra att de är klara innan servering.
Lämna ett svar