Fisk och grönt tillsammans i ett foliepaket! Lax och vit fisk, potatis, purjolök, morot, champinjoner, tomater och kryddor i foliepaket. Doftar ljuvligt och smakar mycket gott!
Ingredienser (4 portioner)
- 250 g skinn- och benfri laxfilé
- 250 g vit fiskfilé (t ex sej)
- 500 g små potatisar
- 1 liten purjolök
- 1 morot
- 1 gul lök
- 150 g champinjoner
- 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
- 1 dl finskuren dill
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 citron
- salt och peppar
Gör så här
1. Skrubba och skär potatisen i hälften. Ansa och skär purjolöken i strimlor.
2. Skala, halvera och skär morot och lök i tunna skivor. Skär svampen i mindre bitar.
3. Skär fisken i 3–4 cm stora bitar.
4. Riv av rejäla ark med aluminiumfolie, ett ark per portion. Fördela potatis, purjolök, morot, gul lök, svamp, tomat och dill på arken. Krydda varje ark med salt och peppar.
5. Vik ihop foliepaketen något. Häll i grädde och vin innan de försluts. Lägg på grillen i ca 10 minuter.
6. Öppna paketen och lägg i fisken. Krydda med salt i varje paket. Förslut paketen igen och fortsätt grilla ytterligare ca 10 minuter.
Lämna ett svar