Enkelt recept på en snabblagad gryta med fläskfilé som passar både till vardag och fest!
Ingredienser (4-5 portioner)
- fläskfile ca 1 kg
- 200 g Philadelphiaost naturell
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk koncentrerad oxfond
- 2 msk soja (kinesisk)
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk grovkrossad rosépeppar
- salt och peppar
- timjan (till garnering)
Gör så här
- Ansa fläskfiléerna och skär dem i tunna skivor. Bryn skivorna i en stekpanna så att de får en fin färg.
- Rör ihop philadelphia, grädde, fond, soja, sambal och grovkrossad rosépeppar i en kastrull. Koka upp och häll sedan ned köttskivorna i kastrullen.
- Låt allt puttra på svag värme i några minuter, säkerställ att köttet är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med timjan.
Servera med kokt potatis och haricots verts.
Lämna ett svar