En enkel men fantastiskt god rätt som du kan servera som tapas eller på buffébordet. Tunna, marinerade fläskfiléskivor ovanpå skivad baguette, med majonnäs, tomat, ruccola och parmesan! Tapas bonanza!
Ingredienser (4-5 portioner)
- ca 300 g fläskfilé i tunna skivor
- ½ tsk salt
- 3 krm nymald svartpeppar
- ca ½ dl olivolja
- saften av 1 citron
- skivad baguette
- majonnäs (gärna Hellmans)
- skivad tomat (går också bra med soltorkade tomater)
- hyvlad parmesan
- ruccola
Gör så här
1. Bred ut skivorna med fläskfilé på ett fat. Strö över salt och peppar. Häll på olivolja och pressad citron, så att det täcker.
2. Låt stå i kylen någon timme, eller tills det är dags att hastigt steka eller grilla skivorna. Se till att dom blir genomstekta.
3. Skiva upp baguetten. Skiva gärna ”på snedden” så att skivorna blir längre. Bre på majonnäs efter smak och därefter tomatskiva.
4. Toppa med lite ruccola och hyvlad parmesan.
Lämna ett svar