Fishtacos med pankofriterad torsk i tortillabröd med mango och avokadosalsa, picklad rödlök, skivade rädisor, lime och srirachamajjo…och glöm inte persiljan…
Ingredienser (4 portioner)
Picklad rödlök
- 2 rödlökar
- 1 dl strösocker
- ½ dl ättika 12 %
- 1 dl vatten
Mango- och avokadosalsa
- 250 g mango
- 2 avokador
- ½ dl finhackad persilja
- 1 liten rödlök
- 1 röd chili
- 1 msk olivolja
- 1 lime
- salt och peppar
Sriracha majonnäs
- 1 ½ dl majonnäs (Hellmans)
- 1-2 msk srirachasås
- 1 tsk japansk soja
- ½-1 msk flytande honung (smaka av)
Pankofriterad torsk
- 600 g torskrygg
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk cayennepeppar
- 2 dl pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)
- 2 ägg
- salt
- svartpeppar
- 1 liter frityrolja alternativt fritös
Övrigt / garnering
- tortillabröd
- rädisa (skivad)
- persilja
- fetaost
- lime
Gör så här
Picklad rödlök (gör gärna dagen innan)
- Skala, dela och skiva lökarna. Använd gärna en mandolin men var rädd om fingrarna. Lägg den skivade rödlöken i en glasburk.
- Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vätskan över löken.
- Ställ i kylen (den klarar sig flera veckor)
Mango- och avokadosalsa
- Grovhacka mango och avokado, lägg i en skål. Kärna ur och finhacka chili och finhacka rödlöken. Blanda ned chili och rödlök med saft från limen och olivoljan.
- Rör ned persilja, salt och peppar. Smaka av.
Sriracha majonnäs
- Blanda ihop ingredienserna ordentligt.
- Balansera srirachan med honung, smaka av tills du får lagom hetta.
Pankofriterad torsk
- Skär torskryggen i lagom stora stavar/bitar.
- Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader alternativt sätt på din fritös på samma gradantal.
- Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre separata skålar. Tillsätt salt, peppar och cayenne i mjölet.
- Doppa sedan torskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
- Fritera tills de är gyllenbruna.
Upplägg / garnering
- Lägg upp tortillabröden på en tallrik eller skärbräda.
- Lägg på torsk och toppa med mangosalsa, rädisor, fetaost, picklad rödlök, persilja och srirachamajo.
- Skär eventuellt upp några limeklyftor och servera bredvid.
Lämna ett svar