Fishtaco med lax och mango- och avokadosallad som serveras med picklad silverlök, turkisk youghurt och tortillabröd!
Ingredienser (4 portioner)
Lax
- 500-600 g laxfilé
- 1 msk salt
- 1 msk strösocker
- ½ msk chiliflakes
- ½ msk olivolja
- 1 msk smör eller margarin
Mango- och avokadosallad
- ½ gurka
- 1-2 st avokado
- ½ rödlök
- 1 ½ tsk färsk ingefära
- ½ kruka färsk koriander
- 225 g mango, fryst
- ½ lime
- ½ tsk chiliflakes
- 1 tsk honung
- ½ tsk salt
Picklad silverlök
- 2 silverlökar
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Tillbehör
- 50 g Salladsmix
- 100 g turkisk matlagningsyoghurt
- 8-10 tortillabröd medium
Gör så här
- Picklad silverlök: blanda samman lagen, värm den en aning så att sockret löser upp sig. Skiva silverlöken tunt och lägg ner den i lagen och ställt kallt i kylen. Detta kan med fördelas göras dagen innan så att löken blir kall och krispig.
- Sallad: skölj och tärna gurkan. Tärna avokadon och finhacka rödlöken. Skala och riv ingefära, skölj och hacka koriandern. Blanda allting i en skål tillsammans med tinad mango. Tillsätt saft från lime samt chiliflakes, honung och salt.
- Lax: ta bort ev. skinn från laxen och skär den i kuber. Blanda socker, salt och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
- Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på medelhög värme på båda sidor. Lägg upp på ett fat.
- Tillbehör: skölj sallad och lägg upp yoghurt i en liten skål.
- Fyll tortillabröden med salladsmix, mangosallad, lax och picklad silverlök och toppa med lite yoghurt.
Lämna ett svar