Falukorv i ugn med egengjord potatismos, äpple, rödlök och västerbottenost – en vardagsklassiker som går hem hos de flesta!
Ingredienser (4 portioner)
- 1 falukorvsring (ca 800 g)
- 800 g mjölig potatis
- 1 dl mjölk
- ca 40 g smör
- 2 äpplen
- 1 rödlök
- salt
- peppar
- 100 g västerbotten- eller prästost, riven
Gör så här
- Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Låt svalna något och mosa sedan potatisen med smör och mjölk och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken.
- Skär snitt i falukorven med ca 2 cm mellanrum. Lägg korven i en rund, smord ugnsform.
- Fördela lök och äpple i skårorna på korven.
- Spritsa eller klicka moset runt omkring korven och i mitten. Strö över riven ost och ställ formen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills moset fått en fin färg.
Lämna ett svar