Utbankad biff med svampsås och råstekt potatis! En riktig klassiker! Köttskivor som bankas ut till stora tunna skivor, som liknar just elefantöron. Se till banka ut köttet till stora, lövtunna skivor. Servera med råstekt potatis i skivor eller klyftor.
Ingredienser (4 portioner)
- 400-500 g kött av mörad utskuren biff, innanlår eller entrecôte
- 2 msk smör (till stekning)
- salt och peppar
Sås
- 2 finhackade schalottenlökar
- 200 g färska champinjoner
- ½ msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 ½ msk osötad senap (t ex dragon)
- 1 tsk worcestershiresås
Gör så här
- Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna.
- Fräs lök och svamp i smör. Häll i grädde, soja och rör ned senap. Koka några minuter och smaka av med worcestershiresås.
- Värm smör i en stekpanna och stek köttskivorna hastigt på stark värme på båda sidor.
- Servera med såsen och råstekt potatis (skivad eller i klyftor).
Tips! Såsen kan kokas ihop så att den blir krämig. Lägg en sked sås på köttet och vik det dubbelt. Resten av såsen serveras bredvid.
Lämna ett svar