Gör din egen dulce-de-leche-glass med bara ett fåtal ingredienser! Sagolikt god och krämig glass med kolasmak som kommer att imponera på dina gäster. Bara att vispa ihop och frysa in! Servera gärna i våffelskålar med färska bär!
Ingredienser (6-8 portioner)
- 4 äggulor
- 2 äggvitor
- ½ dl ljust muscovadosocker (går också bra med vanligt strösocker)
- 1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk) 397 g
- 5 dl vispgrädde
- 1 förpackning Våffelskålar (6 st) från Våffelbagaren (se bild nedan)
Gör så här
- Separera äggen. Lägg 4 äggulor i en bunke och lägg 2 äggvitor i en annan bunke.
- Vispa de 4 äggulorna ihop med muscovadosockret tills det blir fluffigt.
- Vispa sedan ihop dulce de leche-krämen (hela burken) med ägguleblandningen.
- Vispa de två äggvitorna för sig till ett fast skum.
- Vispa grädden för sig i en bunke.
- Häll sedan ner den vispade grädden i äggulesmeten och vispa ett par sekunder med elvispen så att allting blandas.
- Vänd till sist ned äggvitorna och rör försiktigt runt så att du får en jämn smet.
- Ställ i frysen i minst 4-5 timmar, gärna över natten.
- Servera glassen som den är, eller i våffelskålar, med färska bär. Vill du pimpa skålarna lite extra så kan du doppa kanten i smält choklad.
Lämna ett svar