Den perfekta buffématen! Kallskuren kyckling som har dubbelmarinerats och som serveras med strimlad salladslök, sockerärter och basilika!
Ingredienser (ca 6 portioner)
- 800 g kycklingfilé
- salt och peppar
- smör
Marinad 1
- 1 msk soja
- 2 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk sweet chili sås
Marinad 2
- 1 dl olivolja
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk flytande honung
- ½ -1 citron (pressad saft)
Garnering
- 3-4 salladslökar
- ½ kruka basilika
- ca 75 g sockerärter
Gör så här
- Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och sweet chili sås till marinad 1 i en plastpåse. Gör gärna några hål i kycklingfiléerna med en gaffel så marinaden drar in ordentligt (blir extra mört). Lägg i kycklingfiléerna i påsen och marinera i minst två timmar, helst över natten.
- Torka av filéerna något och krydda med salt och peppar. Bryn i smör i en stekpanna. Tillaga klart filéerna i ugnen tills innertemperaturen når 70 grader. Låt kycklingen vila och svalna.
- Blanda samman olja, fond, honung och citronsaft till marinad 2. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat. Skeda över marinad 2 rikligt och toppa med strimlad salladslök och basilika. Täck över och låt stå minst 20 minuter, helst 60 minuter, innan servering. Garnera med sockerärter.
Lämna ett svar