En festrätt som är perfekt som kallskuren buffémat! Fläskfilé som får mycket smak tack vare dubbelmarinering! Rätten kan förberedas helt innan servering, en garanterad succé till studentbuffén eller större bjudningar.
Ingredienser
- 1 ½ kg fläskfilé
Marinad 1
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 1 dl olivolja
- 1 tsk oregano
Marinad 2
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm sambal oelek
- 3 msk soja
- 3 msk balsamvinäger
- 1 ½ dl olivolja
- 3 msk finhackad persilja
- 1 msk tomatpuré
- salt
- svartpeppar
Garnering
- 1 liten burk soltorkade tomater
- ½ kruka färsk persilja
- ½ ask cocktailtomater
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till marinad 1. Lägg ner köttet i påse och låt det marinera i kylen över natten.
- Ta upp och torka av köttet något. Släng marinaden (den ska inte användas till det tillagade köttet).
- Bryn köttet i stekpanna med olja tills det får lite färg runtom. Lägg köttet i en ugnsfast form och kör i ugnen på 150 grader tills köttet når en innertemperatur på 70°. Använd termometer.
- Blanda ihop alla ingredienser till marinad 2 och lägg ner det varma köttet i marinaden. Låt köttet marinera några timmar, helst över natten.
- Skiva upp fläskfilén i 1 cm skivor innan den ska serveras. Garnera med soltorkade tomater, persilja och cocktailtomater.
Servera gärna med en potatissallad! Här hittar du recept på en krämig potatissallad!
Lämna ett svar