Ljuvligt krämig pannacotta med smak av daim – med färska hallon och vispgrädde, toppad med lite krossad daim!
Ingredienser (6 st)
- 2 st gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad med daim
Topping/servering
- 1 dubbeldaim
- vispad grädde
- färska hallon
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med frön och vaniljstången och låt sjuda några minuter.
- Ta bort kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången.
- Bryt ner chokladen i grädden, rör tills chokladen smält.
- Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i grädden och låt smälta under omrörning tills allt har en blandats ordentligt och det har blivit en slät smet.
- Häll över blandningen i en karaff så blir det lättare att hälla upp i glas.
- Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar.
- Topping/servering: klicka ut vispad grädde och hacka dubbeldaimen och strö den över pannacottan innan servering. Dekorera med färska hallon.
Lämna ett svar