En riktig klassiker när det kommer till desserter! Krämig inuti med ett tunt, karamelliserat lager av knäckigt socker på ytan!
Ingredienser (8 portioner)
- 1 vaniljstång
- 5 dl vispgrädde
- 1 ½ dl mjölk
- 7 äggulor
- 1 ½ dl strösocker
- 5 msk råsocker
Gör så här
- Börja med att sätta ugnen på 150°.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med hjälp av en tesked.
- Koka upp vaniljfrön, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och låt den stå och dra i 10 minuter. Ta bort vaniljstången.
- Rör ihop äggulorna med socker. Blanda med vanilj-grädd-mjölken.
- Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i en ugnsform. Häll sedan vatten i ugnsformen. Var försiktig så att du inte får vatten i smeten.
- Ställ formen i ugnen och grädda i vattenbad tills de blivit fasta i konsistensen, ca 40 minuter. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig.
- Låt stå och svalna, förvara sedan i kylen.
- Vid servering: strö råsocker över dina brûléer och bränn av med en brännare. Har du ingen brännare kan du sätta ugnen på grilläge, 250°. Strö på råsocker och ställ in brûléerna i översta delen av ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, var uppmärksam så att det inte bränns.
Lämna ett svar