Ljuvliga cookies som du slänger ihop på nolltid till fikat!
Ingredienser (ca 20 st)
- 150 g ljus bakchoklad
- 1 dl sötmandel
- 175 g smör eller margarin
- 2 ½ dl brunt farinsocker
- 1 ägg
- 3 dl havregryn
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 °.
- Grovhacka choklad och mandel.
- Rör ihop smör (rumsvarmt) med farin, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ned ägget.
- Blanda havregryn, mjöl och bakpulver.
- Rör ihop mjölblandningen med choklad och sötmandel till en deg.
- Rulla små bollar, ca 20 st, av degen. Använd gärna en hushållsvåg så att bollarna väger lika mycket (ca 33-35 gram). På så sätt blir kakorna lika stora i ugnen.
- Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Efter en stund smälter dom och blir runda, fina, platta kakor.
Lämna ett svar