Smörgåsarnas paradrätt Club Sandwich. Mellan vitlöksfrasigt surdegsbröd samsas kyckling, bacon, lök, tomater, sallad och hemgjord dijonnaise. Servera med tjocka pommes.
Ingredienser (4 portioner)
Kyckling
- 600 g kycklingfilé
- 2 klyftor vitlök
- salt
- olja till stekning
Bröd
- 12 skivor surdegsbröd
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- olja
- salt
Dijonnaise
- 3 äggulor
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 msk dijonsenap
- 3 dl matolja
- salt
Tillbehör
- 1 stor rödlök, tunt skivad
- 8 skivor bacon
- 3-4 tomater, tunt skivade
- 1 romansallad, grovt skuren
- träpinnar (att trycka igenom mackan)
Gör så här
Dijonnaise
- Se till att äggen håller rumstemperatur. Blanda äggula, vinäger och senap med en visp.
- Häll sedan i oljan försiktigt, börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt. Ställ i kylen.
Kyckling
- Se till att kycklingen är tinad. Sätt ugnen på 125 grader.
- Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök tills den får en fin yta.
- Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp i skivor.
Bröd
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
- Lägg ut bacon på en bakplåtpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Kör bröd och bacon samtidigt om du får plats. Låt svalna.
Montering
- Börja med att bre ut dijonnasie på en brödskiva. Fortsätt med kycklingskivor, tomatskivor, lökskivor, romansallad och bacon. Lägg på en brödskiva.
- Upprepa ytterligare ett lager med alla ingredienser, avsluta med en tredje brödskiva. Tryck igen ett träspett för att hålla allt på plats.
Servera med pommes frites.
Lämna ett svar