Festlig, enkel och snabb efterrätt som passar både till vardag och fest! Syrlig citronmousse med lakritsflarn som du gör enkelt med smält Kick.
Ingredienser (6 portioner)
- 250 g mascarpone
- 2 dl lemon curd
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk citronsaft
- skal (zest) av citron (garnering)
- 3 st Kick lakrits original
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
- Vispa ihop lemon curd, mascarpone, crème fraîche och citronsaft till en slät och fast mousse. Fördela sedan moussen i serveringsglas och ställ i kylen medan du gör flarnen.
- Dela de tre Kick-bitarna på hälften så att du får ut 6 st halvor.
- Lägg bitarna mycket glest på bakplåtspapper. Ställ in plåten mitt i ugnen ca 4–5 minuter tills de flutit ut till tunna flarn. Var uppmärksam så att de inte bränns.
- Ta ut plåten och låt flarnen svalna.
- Toppa moussen med lakritsflarn och rivet citronskal.
Lämna ett svar