Vansinnigt god marängtårta som du gör i långpanna. Två lager maräng med syrlig citronfyllning, toppat med mandelspån!
Ingredienser (12-14 bitar)
Botten:
- 100 g rumsvarmt Svenskt Smör
- 1½ dl strösocker
- 5 ägg
- 4 msk mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2½ dl strösocker
- 50 g mandelspån
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl lemon curd
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget.
3. Rör i mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
4. Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret till en fast marängsmet.
5. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30×40 cm.
6. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
7. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
8. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.
Lämna ett svar