Chorizo med hemgjord, krämig potatissallad. Serveras med quesadillas med västerbottenost och ruccola, grillade champinjoner och en snabbvariant av mojo rojo!
Ingredienser (4 portioner)
- 5-6 chorizo
- 8-10 stora champinjoner
Potatissallad
- 1 kg kall kokt färskpotatis
- 10 cm purjolök
- 3 dl gräddfil
- 4 msk majonnäs
- 2 msk mild senap
- 3 msk finhackad gräslök
- salt
- rikligt med svart svartpeppar
Mojo rojo-röra
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 krm cayennepeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- salt
Quesadillas
- 4 st stora tortillabröd
- västerbottenost
- ruccola
Gör så här
Potatissallad
Skiva potatisen i skivor. Skiva purjolöken. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, gräslök, svartpeppar och salt i en stor bunke. Lägg i potatisskivorna i bunken och blanda runt. Ställ i kylen så att den får stå och dra.
Mojo rojo-röra
Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen.
Quesadillas
Lägg ut två tortillabröd. Strö på västerbottenost så att den täcker hela brödet. Toppa med ruccola över hela brödet. Lägg ett bröd på vardera som ett lock. Osten kommer att binda ihop allt när du grillar.
Grilla chorizo, champinjoner och quesadillas. Skär upp brödet i mindre tårtbitar. Servera med potatissallad och mojo rojo.
Lämna ett svar