Efterrättsklassiker – gör din egen krämiga chokladpudding och servera med fluffig grädde!
Ingredienser (4 portioner)
- 1 dl strösocker
- ½ dl kakao
- ½ dl maizena majsstärkelse
- ½ krm salt
- 4 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 75-100 g mörk choklad
Gör så här
- Blanda strösocker, kakao, maizena och salt i en kastrull (gärna teflon).
- Tillsätt mjölk och vispgrädde och rör om ordentligt. Låt den stå och puttra på medelvärme tills den börjar tjockna. Rör om hela tiden annars bränns den fast. Stäng av direkt när blandningen tjocknat.
- Låt blandningen svalna något. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
- Tillsätt smöret och rör om ordentligt tills smöret smält. Rör ned den smälta chokladen.
- Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylen 1-2 timmar före servering. Servera med en klick vispgrädde och ev. bär.
Lämna ett svar