Härligt fluffig chokladmousse som serveras med rostade hasselnötter och färska hallon!
Ingredienser (5-6 portioner)
Chokladmousse
- 200 g bakchoklad (ta mörk choklad om du vill ha en mörkare mousse, eller blanda mörk och ljus choklad om du vill ha din mousse ljusare)
- 4 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 1 ägg
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
- 1 gelatinblad
- rostade hasselnötter, hackade
- färska hallon
Gör så här
Chokladmousse
- Hacka chokladen och lägg i en bunke och smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
- Vispa grädden till dess att det bildas lätta toppar när du lyfter vispen. Ställ åt sidan.
- Blanda äggula och ägg i en bunke och vispa upp till ett skum på maximal hastighet.
- Koka upp vatten och socker i en kastrull i 1-2 minuter. Häll sockerlagen i äggskummet i en tunn stråle under konstant vispning. Fortsätt att vispa tills blandningen har nått rumstemperatur.
- Plocka upp gelatinbladet ur vattnet och smält det försiktigt i en liten kastrull. När det har löst upp sig och blivit till vätska, häll det i äggskummet och blanda.
- Vänd därefter ner den ljumna chokladen. Avsluta med att vända i grädden.
- Fyll i önskade glas (5-6 st) och låt stå i minst 2 timmar i kylen. Det är lättast att fylla glasen med moussen i en spritspåse.
Garnering
Toppa chokladmoussen med rostade hasselnötter och färska hallon.
Lämna ett svar