Chokladkaka med mörk sirap och mörk choklad, toppad med en blank glasyr! Serveras med vispgrädde.
Ingredienser (10 bitar)
- 150 g smör
- 1 dl mörk sirap
- 1 ½ dl strösocker
- 100 g mörk choklad
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- smör och ströbröd till formen
Glasyr
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 50 g smör, tärnat
- 100 g mörk choklad, i bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa formen. Smält smöret med sirap och socker. Ta bort från plattan och låt chokladen smälta i smöret.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Blanda med smörblandningen och knäck i 3 ägg. Rör till en jämn smet.
- Grädda i mitten av ugnen 18-20 min.
- Glasyr: värm grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, koka inte. Tillsätt smör och choklad. Rör till en jämn smet och låt svalna något innan kakan glaseras.
Servera med lite vispad grädde!
Lämna ett svar