Vansinnigt god och lyxigt krämig chokladfondant som är mjukt rinnig inuti. Drömdesserten för alla chokladälskare! Chokladfondant går bra att förbereda och förvara i kyl tills den ska gräddas. Serveras med syrliga bär och kanske lite vaniljglass?
Ingredienser (4 portioner)
- 125 g choklad (70 %)
- 100 g osaltat smör
- 3 ägg
- 2 äggulor
- ½ dl socker
- 2 msk kakao
- ½ dl mjöl
- 4 rutor choklad (valfri smak)
Tillbehör
- vaniljglass
- bär
Gör så här
- Smält ihop choklad och smör.
- Vispa ägg, äggulor och socker. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
- Sikta i kakao och vetemjöl, rör om ordentligt.
- Smöra portionsformarna med smör och kakao noggrant.
- Häll upp smeten i formarna, tryck ner en chokladruta med valfri smak i mitten (inte hela vägen ner). Testa dig fram (hallon-, mjölk- eller mintchoklad, eller varför inte saltlakrits)
- Grädda på 190° tills ytan precis torkat, cirka 10–12 min. Ta ut och låt vila 3–4 minuter.
- Vänd formen upp och ned och stjälp upp på tallrik. Om den inte lossnar kan du skära försiktigt längs kanten med en kniv. Knacka loss fondanten.
Servera med syrliga bär och en kula vaniljglass.
Lämna ett svar