Ljuvliga chokladbiskvier med mandelmassa, dulce de leche och mjölkchoklad-topping!
Ingredienser (12-14 biskvier)
Biskvibottnar
- 250 g mandelmassa
- 1,2 dl strösocker
- 2 äggvitor
Smörkräm
- 150 g mjölkchoklad
- 50 g dulce de leche
- 250 g osaltat smör, rumstempererat
- 1 msk vaniljsocker
- 2-3 äggvitor
- 1,2 dl strösocker
- 1 nypa salt
Dekorering/topping
- 300 g mjölkchoklad
Gör så här
Biskvibottnar
- Blanda mandelmassa och socker. Lös upp massan lite i taget med äggvitan tills du har en konsistens som är spritsbar.
- Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper, ca 6 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
Smörkräm
- Dela chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron, låt svalna till ljummen temperatur.
- Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa emellanåt. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
- Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter den smälta chokladen, smaksätt med dulce de leche.
Montering
- Använd en matsked och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar. Ställ in kylen i 30 minuter.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta bort chokladen från vattenbadet när den är helt smält. Ta en liten kniv och stick ner centrerat på baksidan av biskvibotten och doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.
- Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i ca 1 vecka men är godast att äta rumstempererade.
Receptet är ”lånat” från köket.se (Roy Fares)
Lämna ett svar