Tortillabröd fyllda med choklad som limmas ihop till kuddar som sedan friteras till oslagbara chocodillas! Smarrigt!
Ingredienser (8 st)
- 4 st tortilla bröd (medium)
- 16 st rutor Marabou mjölkchoklad (det går också bra med Nutella)
- vetemjöl
- vatten
- olja till friteringen
- florsocker
Gör så här
1. Blanda vatten och vetemjöl i en liten skål, detta ska du använda som ”lim” för att hålla ihop tortillabrödet. Det ska bli geggigt, inte rinnigt.
2. Skär varje tortillabröd på mitten så att det blir två halvmånar av varje bröd.
3. Vik in ena kanten, lägg på degblandningen och vik in den andra kanten ovanpå degblandningen. Tryck för att fästa. Nu har du en trekantig ”kon” med öppning uppåt.
4. Lägg i två chokladrutor och limma igen öppningen. Upprepa på alla åtta halvmånar.
5. Fritera i kastrull eller fritös, ca 170 grader. Vänd dom efter en stund och kolla så att dom fått lite färg.
6. Sikta över florsocker.
Lämna ett svar