Surdegsbaguette med chèvre, honung och karamelliserade valnötter! Perfekt till minglet eller buffén!
Ingredienser (10 skivor)
- Surdegsbaguette, skurna i 10 st skivor som är ca 1 cm tjocka
- 10 st skivor minichèvre utan kant (Petit Chèvre)
- Honung
- Salt
- ½ dl rapsolja
- ¾ dl socker
- 1 dl valnötter
Gör så här
- Smält sockret i stekpanna, teflon, på medelhög värme.
- När sockret är gyllenbrunt vänd ner nötterna och rör om snabbt så att nötterna täcks av sockret. Det hela måste gå snabbt annars bränns nötterna. Salta lite lätt och lägg upp de karamelliserade nötterna på bakplåtspapper. Låt svalna helt.
- Skär upp surdegsbaguetten i 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla varje brödskiva med lite olja.
- Sätt in plåten i ugnen ca 3 min, öppna sedan luckan och lägg på en skiva minichèvre på varje brödskiva. Stäng luckan och baka ca 4 min ytterligare.
- Ta ut plåten från ugnen och bryt lite karamelliserade valnötter över. Ringla över lite honung och strö ev. lite flingsalt på.
Lämna ett svar