Ugnsstekt surdegsbröd med chévreost, rödbetor, ruccola, honung och pinjenötter. En ljuvligt god, lyxig men ändå enkel fransk rätt. Passar lika bra som förrätt eller som en hel måltid.
Ingredienser (4 portioner)
- 4 skivor bröd (gärna surdegsbröd)
- 4 skivor chévre
- 200 g ruccola
- 250 g körsbärstomater
- 4 st kokta rödbetor
- ½ rödlök
Salladsdressing (vinägrett)
- ½ tsk dijonsenap
- ½ dl olivolja
- 4 msk balsamvinäger
- salt och peppar
Garnering
- 4 msk pinjenötter
- honung
- balsamico
Gör så här:
- Blanda ihop vinägretten. Lägg ruccolan i en skål, ringla över vinägretten och blanda. Låt stå medan du förbereder övriga ingredienser.
- Stansa ut brödet till 4 rundlar. Använd en stansform, eller ett glas, som du trycker över brödet så att du får ut fyra runda brödskivor utan kanter.
- Värm ugnen till 200°.
- Skiva löken tunt, dela rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna.
- Fördela salladsmixen på fyra tallrikar. Lägg tomat, rödbetor och rödlök över salladen. Ringla balsamico över salladen.
- Lägg brödskivorna i en ugnsform, lägg chévreskivorna på brödet. Grilla mitt i ugnen i 4-5 min.
- Lägg bröden över salladen, ringla honung över och toppa med pinjenötter.
Tips – vill du ha lite extra ”grillyta” på chévren använd en gasbrännare försiktigt över osten.
Lämna ett svar