God vegetarisk pastarätt som passar både till vardag och lite festligare tillfällen! Den kan enkelt varieras med valfri fyllning. Cannelloni är namnet både på tjocka rör av pastadeg och på den maträtt man kan laga av dem. Rören fylls, läggs i en form, täcks med en sås och gratineras i ugnen.
Ingredienser (6 portioner)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 förpackningar finkrossad tomat (à 400 ml)
- 4 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 2 fryst bladspenat (à 400 g)
- 2 ricottaost (à 250 g)
- 1 burk crème fraiche
- 2 pkt pastaplattor (à 250 g)
- 2 paket mozzarellaost (à 125 g)
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs i 3 msk olja tillsammans med tomatpuré i en gryta. Tillsätt krossad tomat och vatten, låt puttra ihop cirka 5 minuter.
3. Tina och krama ur vätskan ur spenaten. Blanda spenaten med ricottaost och crème fraiche. Salta och peppra.
4. Fyll pastaplattorna med ricottasmet och rulla ihop till rullar.
5. Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna. Lägg rullarna i pannan.
6. Häll över resten av såsen och toppa med smulad mozzarellaost.
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
Lämna ett svar