Potatissallad med ugnsrostad potatis, caesardressing, romansallad, bacon, sparris och krutonger. Till det en ljuvlig tomatsalsa med grillade tomater. Perfekt till t ex grillad kyckling!
Ingredienser (5-6 portioner)
Potatissallad
- 2 msk olivolja
- 1 kg små potatisar (t ex delikatesspotatis)
- 1 romansallad
- 1 tsk salt
- 140 g bacon, strimlad
- 50 g parmesanost, hyvlad
- 2 dl krutonger
- ½ knippe sparris
- caesardressing
Grillad tomatsalsa
- 1 msk olivolja
- 1 rödlök, finhackad
- 400 g körsbärstomater, på kvist
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 kruka basilika
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Tomatsalsa: grilla eller ugnsstek tomaterna tills de blir mjuka. Mosa dem med en gaffel och blanda med rödlök, vitlök, grovhackad basilika och olja. Smaka av med salt och peppar.
- Potatissallad: sätt ugnen på 225°. Blanda potatis, olja och salt på en plåt . Rosta mitt i ugnen till potatisen fått fin färg, ca 30 min.
- Stek baconet knaprigt. Grilla eller stek sparrisen.
- Skär romansalladen i bitar. Skär sparrisen i mindre bitar och vänd ihop med potatis, romansallad och 1 ½ dl caesardressing.
- Toppa med bacon, hyvlad parmesan och krutonger.
Servera tomatsalsan och potatissalladen med t ex grillad kyckling.
Lämna ett svar