Fräsch pizza med bruschetta och ruccola på en frasfluffig deg! Börja med att göra toppingen och låt den stå och dra sig en stund så att alla smakerna kommer fram ordentligt.
Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg. I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.
Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg
Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en längre stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.
Ingredienser (4 pizzor)
- 4 färdiga pizzabollar alternativt färdigköpt pizzadeg
- 8 dl riven mozzarella
- 2 msk olivolja
- 8-10 mellanstora eller stora tomater
- 6-7 klyftor vitlök
- 2 krukor färsk basilika, hackad
- några nypor salt
- tomatsås (Muttis pizzasås på konserv är den bästa om du inte orkar göra egen)
- ruccola
Gör så här
- Hacka tomaterna i mindre bitar och lägg i en skål. Pressa i vitlök, tillsätt olivolja och hacka i basilika. Rör samman och smaka upp med salt. Ställ svalt tills pizzan skall serveras.
- Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
- Fördela ut tomatsås med en sked så jämnt som möjligt över pizzan. Dra inte ut såsen ända ut till kanten.
- Fördela ut riven mozzarella. Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
- När pizzan är klar i ugnen, toppa med bruschettablandningen och toppa med ruccola.
[…] pizzadegen Löjromspizza Pizza med tryffelsalami och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Oxfilépizza […]