Härligt kladdiga brownies toppade med en ljuvligt fluffig chokladganache!
Ingredienser (10 stora bitar)
Brownie
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl kakao
- 1 tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 3 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
Chokladganache
- 150 g mörk choklad
- 1 ½ dl vispgrädde
Gör så här
- Brownie: sätt ugnen på 175 grader. Klä en form (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda.
- Vispa ner ett ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
- Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
- Chokladganache: hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur.
- När kakan har svalnat brer du på ganachen. Rör om den lite först. Ställ sedan brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.
Lämna ett svar