En matig och god paj med broccoli, purjolök, fetaost, mozzarella och vitlök. Servera gärna med sallad.
Ingredienser (4 portioner)
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
- 250 g broccoli
- 1 purjolök
- 1 liten rödlök
- vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 150 g fetaost
- 100 gram riven mozzarella
Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel och låt stå i frysen ca 10 min.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
- Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av.
- Ansa och strimla rödlök och purjolök, skala och hacka vitlöken.
- Fräs rödlök och purjolök i smör i en stekpanna tills löken är mjuk men inte tagit färg.
- Tärna fetaost och riv mozzarellan. Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
- Fördela lök, broccoli och ost i pajskalet och häll på äggstanningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.
Lämna ett svar