Bästa receptet på frasiga våfflor! Våffeldagen infaller den 25 mars varje år och då är det bara att värma upp järnet! Här ett grundrecept på klassisk våffelsmet på nygräddade frasvåfflor!
Ingredienser (16 st)
- 175 g smör
- 8 dl vetemjöl
- 4 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 4 dl kolsyrat vatten
- 1 st ägg
Gör så här
- Smält smöret.
- Blanda alla andra ingredienser men spar hälften av mjölken. Vispa ihop till en jämn smet och blanda sedan i resten av mjölken. Detta gör man för att slippa klumpar av mjöl i smeten.
- Låt smeten stå och dra i minst 10 min. Spä ut med lite mer mjölk om smeten blir för tjock.
- Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda i ett våffeljärn som är riktigt hett.
- Nygräddade våfflor kan hållas frasiga och varma i ugnen på 75° medan du gräddar resten av satsen. Lägg dem glest på galler i ugnen.
Goda tillbehör till våfflorna:
- Glass
- Vispgrädde och chokladsås
- Vispgrädde smaksatt med vaniljsocker och rivet limeskal
- Nutella
- Kokosflingor
- Färska bär, tex hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär
- Skivad banan
- Rostade mandelspån
Lämna ett svar