Lax i ugn är alltid uppskattat. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax med en god blandning av smaker som chili, lime, vitlök och ingefära. Färdig på 30 minuter.
Ingredienser (4 portioner)
- Nudlar
- 4-6 laxfiléer
- olivolja
- salt
- 1 röd chili
- 1 bit färsk ingefära
- 3 vitlöksklyftor
- 1 dl sweet chili sås
- 1 dl teriyakisås (gärna Santa Marias Teriyaki Sauce Ginger & Sesame)
- 2 msk hackad färsk persilja (färsk eller fryst)
- 1 lime
- 2 msk sesamfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Lägg laxfiléerna i en ugnsform. Salta och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills laxen når en innertemperatur på 55-56 grader.
- Hacka chili och pressa vitlöksklyftorna och lägg i en skål.
- Pressa i saften från limen, riv och lägg i ingefäran, häll i teriyakisås och hackad persilja.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna strax innan laxen är färdig.
- Ta ut laxen och fördela såsen över laxen. Strö över sesamfrön och servera med nudlar.
Lämna ett svar