En enklare variant av apfelstrudel – frasig äppelbakelse med smördeg, krämig mandelmassa och kanel. Smakar fantastiskt ihop med vaniljglass!
Ingredienser (4 st)
- 4 smördegsplattor (tinade)
- 2 äpplen
- ½ dl strösocker
- 1 tsk kanel
Fyllning
- 200 g mandelmassa
- 1 msk strösocker
- 1 ägg
Till servering
- florsocker
- vaniljglass
Gör så här
- Börja med fyllningen: blanda mandelmassa med strösocker, tillsätt ägg och rör om till en slät fyllning.
- Sätt ugnen på 180°
- Kärna ur äpplena och skär dom i skivor.
- Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel på hela, lämna 1 cm in från kanten runt hela.
- Bred på ett tunt lager med mandelfyllning på den naggade ytan.
- Lägg på äppelskivor i ett snyggt mönster. Strö på kanel och strösocker.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills de har fått en fin och gyllenbrun färg.
- Låt svalna något och pudra med florsocker. Servera med vaniljglass.
Lämna ett svar